Майсторските класове на Whisky Experience Bulgaria са забавни и образователни събития, където освен дегустирането на ексклузивни уискита, участниците получават и много познания относно любимата напитка.

Майсторските класове протичат по ред, подходящ за съответната тема и представените уискита. Всички места са предварително подготвени с дегустационни чаши с обявените напитки, бележник с описание на дегустираните уискита, вода, пипета, както и хапки за прочистване на рецепторите.

Информация за произходa на уискито, анотации относно мирис, вкус и завършек се редуват с дегустиране и обмен на мнения от участниците.

Майсторските класове са както за начинаещи, така и за напреднали. Представят се теми като произход и история на уискито, начини на производство, въведение в дегустирането, видове уиски, “география” на уискито (държави и региони производители), отлежаване, вкусови профили, комбиниране на уиски с храна и др.

Уискитата се подбират съобразно темата на класа, като селекцията включва висок клас уискита, лимитирани серии и редки бутилки.

Майсторските класове се провеждат както като предварително насрочени от нас събития, така и в следствие на индивидуални запитвания.

  • Тип събитие: водена дегустация
  • Брой участници: 15
  • Времетраене: 1:30 часа